Ponedeljak, 06.11.2023 | 10:39

Zbog čega se Beograđani i Novosađani odlučuju za Divčibare?!

Beograđani i Novosađani se često odlučuju za Divčibare iz različitih razloga. Kada posetite Divčibare, primetićete da su najčešće prisutne tablice sa oznakama BG (Beograd) i NS (Novi Sad), iako se mogu videti i valjevske tablice. Postoji nekoliko glavnih razloga zbog kojih Beograđani i Novosađani preferiraju ovo planinsko odredište.

Jedan od glavnih razloga je blizina ovih velikih gradova. Iako je Fruška Gora takođe blizu, Divčibare su privlačnije jer nude više atrakcija i prirodnih lepota.

Pored toga, Divčibare pružaju mir i tišinu. Nasuprot urbanim planinskim centrima, na Divčibarama se i dalje oseća mirna atmosfera. Takođe, posetioci imaju mogućnost da uživaju u spa centrima, kvalitetnim restoranima i muzičkim događajima u nekim od novootvorenih resorana i hotela. Ljudi iz velikih gradova traže bekstvo od gužve, stresa i gradske vreve, ali takođe žele da imaju opcije za kvalitetno provođenje vremena.

Takođe, cenovna politika nekretnina je privlačna. Dok Valjevci smatraju da su cene nekretnina na Divčibarama visoke, drugi smatraju da su srazmerne sa onim što Divčibare nude. Za mnogo manju cenu po kvadratu u odnosu na Beograd ili Novi Sad, možete dobiti apartman u mestu koje se polako razvija, a pri tome se vodi računa o očuvanju prirodne lepote okoline.

Najvažniji razlog je priroda. Na Divčibarama možete uživati u šetnjama kroz netaknutu prirodu, vožnji bicikla, kvadova i drugim aktivnostima u okruženju koje je sačuvano u svom prirodnom stanju. Divčibare pružaju spoj komfora i prirode.

Takođe, ima i zasluga iz prošlosti, jer na Divčibarama postoji staro Beogradsko vikend naselje koje su Beograđani izgradili još u prošlom veku, čime su ostavili svoj pečat na ovom turističkom mestu.

Koje je vaše mišljenje, zbog čega Beograđani i Novosađani vole Divčibare?

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *