Sreda, 18.10.2023 | 07:45

Divčibare ili Zlatibor?

Kako Divčibare postaju sve popularnija turistička destinacija domaćih i stranih turista, tako ovo mesto sve više porede sa Zlatiborom! Koje su razlike ali i prednosti i mane Divčibara i Zlatibora?

Već dugi niz godina, Zlatibor je jedna od najpopularnijih planina tokom cele godine. Turistička ponuda Zlatibora je zaista impresivna i neprestano raste svakim danom. Ipak, Divčibare su mesto gde još uvek vlada divlja i netaknuta priroda. Ovde možete pronaći pravu oazu mira, tišine i rajsku prirodu.

Divčibare – lekovita planina

Divčibare su jedno od najstarijih turističkih destinacija u Srbiji. Čak je knez Miloš prepoznao jedinstvenu lepotu i veliki potencijal ovog kraja. Zato je turizam u ovom regionu počeo da se razvija još davne 1926. godine. Divčibare su destinacija koja se sve više razvija, tako da turistički potencijal ovog kraja postaje veoma impresivan.

Ušuškane u centralnom delu planine Maljen, visoravni Divčibara imaju izuzetno povoljan geografski položaj. Divčibare bi rado preporučili svim ljubiteljima prave prirode i aktivnog, zdravog odmora. Još jedna prednost Divčibara je što se nalaze na samo 100 km udaljenosti od Beograda. Za sve one koji imaju probleme sa disanjem, poput astme ili drugih plućnih problema, Divčibare su odličan izbor jer ovde se nalaze veoma lekovita i posebna strujanja vazduha koja povoljno utiču na ceo organizam.

Dostupan smeštaj na Divčibarama je veoma raznolik i sigurni smo da ćete pronaći nešto što odgovara vašem ukusu. Apartmani su lepo uređeni, svaki detalj je pažljivo osmišljen i poseduju sve što vam je potrebno za savršen odmor na planini. Evo šta vas sve očekuje na Divčibarama:

• Lekoviti vazdušni tokovi
• Prirodna divljina
• Visokokvalitetan smeštaj
• Tradicionalni specijaliteti
• Idilični pejzaži
• Doživljaj seoskog turizma
• Bujne šume
• Retke endemične biljke i gljive

Zašto posetiti Divčibare

Naša preporuka za sve one koji žele da provedu odmor u potpunoj relaksaciji, u miru, u prijatnoj tišini, okruženi divnom prirodom koja je još uvek delimično neukroćena i netaknuta, jeste da što pre spakuju svoje kofere i otputuju na Divčibare.

Ova planina, za razliku od Zlatibora, nudi manje turističkih atrakcija i zabavnih aktivnosti, ali vam pruža zadivljujuće pejzaže koji će vas podsetiti na scene iz bajki i filmova, kao i prelepu floru i faunu. Divčibare leče dušu i telo, omogućavajući vam da se tokom vašeg odmora potpuno posvetite sebi i svojim potrebama, a to je samo jedna od prednosti koje vam ova divna visoravan nudi.

Izvori planinske vode

Prednosti i mane Zlatibora

Sve prednosti i atrakcije Zlatibora su već dobro poznate i ova planina se neprestano razvija, privlačeći mnogo posetilaca koji uživaju u raznolikim aktivnostima i gužvama.

Međutim, za one koji više cene netaknutu prirodu, svež vazduh, mirno okruženje i svedeniji ambijent, Zlatibor verovatno ne bi bio savršen izbor za odmor. Ono što se može smatrati manom ove popularne planine su visoke cene koje ponekad izazivaju nelagodnost. Ali, ako vam finansijski plan dozvoljava, možete pronaći odmor iz snova i na Zlatiboru.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *