Subota, 07.10.2023 | 07:09

Divčibare među 50 top destinacija po mišljenjima na Instagramu

Skijalište Divčibare nalazi se među 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji , pokazuju rezultati istraživanje koje je objavio GetByBus – platforma za pretragu i kupovinu autobuskih karata sa sedištem u Splitu.

U zadnjih nekoliko godina, Srbija postaje sve posećenija zemlja na Balkanu, a posledično tome i popularnija među influencerima. GetByBus uradio je istraživanje o onome što se vezano za destinacije u Srbiji objavljuje na Instagramu.

Istraživanje je pokazalo da zahvaljujući brojnim aktivnostima koje nudi, Divčibare su opisane kao raj za sve ljubitelje zimskih sportova, a na listi se ponosno nalazi s ukupno čak 8,584 hashtagova na 36 mestu.

GetByBus navodi da su umesto gradova zapravo pretraživane lokacije.

„Među različitim pristupima izradi liste najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji, odlučili smo se odabrati znamenitosti umesto gradova. Pronalazak znamenitosti obavljen je uz pomoć usluge Google Travel. Kako bismo suzili izbor i definisali najpopularnije, poslužili smo se Google recenzijama. Međutim, razmatrali smo samo atrakcije koje imaju više od 100 recenzija.

Sledeći korak bio je prikupljanje broja mentiona i hashtagova na Instagramu, kako na izvornom, tako i na engleskom jeziku. Broj spominjanja prikupljen je u julu 2023. godine, pa će brojke prirodno rasti kako vreme prolazi. Na kraju smo sortirali lokacije prema broju spominjanja i dobili našu konačnu listu 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji“, navodi GetByBus način na koji je uradjeno istraživanje .

Preuzeto sa : www.vamedia.info

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *