Četvrtak, 14.09.2023 | 09:29

Jedan od simbola Divčibara

Kada pretražite fotografije Divčibara na Google-u zasigurno najčešće mesto na kome se turisti fotografišu je “Divčibarska ljuljaška”. Zbog čega je ona toliko atraktivna lokacija za slikanje?

Iako se na prvi pogled čini da je to obična natkrivena ljuljaška , ono što je izdvaja od drugih je upravo pogled. Nalazi se na vrhu Maljena, na Crnom vrhu, a do nje možete doći peške ako volite kvalitetne šetnje ili panoramskom vožnjom na žičari. Sa mesta gde se nalazi ova ljuljaška nalazi gotovo da možete videti Srbiju na dlanu. Baš zbog toga, nezavisno od godišnjeg doba, pogled sa “Divčibarske ljuljaške” jedan je od najlepših koje ćete doživeti i videti.

Nedaleko odatle nalazi se i čuveno “Drvo ljubavi”, a ove dve lokacije su idealne za iskazivanje ljubavi, pa ne čudi što je mnogo turista baš tu odlučilo da kaže “DA!” svojim partnerfima.

Ako ste ikada posetili Divčibare, gotovo je nemoguće da niste i ova mesta. A ako nekim čudom niste, obavezno to učinite i možda baš i vi tu započnete najlepšu ljubavnu priču.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *