Ponedeljak, 05.02.2024 | 09:58

Kako Forbes kaže- Divčibare sve popularnije

Jedan od najpoznatijih svetskih medija, Forbes, koji se bavi pitanjima politike, biznisa, tehnologije, analizama, nedavno je počeo zvanično sa radom u Srbiji i između ostalog izneo je podatke o najpopularnijim turističkim destinacijama u Srbiji! Evo kako se kotiraju Divčibare!

ZLATIBOR NA VRHU, KOPAONIK STAGNIRA, DIVČIBARE SVE POPULARNIJE!

“Što se tiče planinskih centara, statistika pokazuje da je i u 2023. godini najveći broj dolazaka turista imao Zlatibor, i to 348.922 što je porast u odnosu na godinu ranije od 61 odsto. Na toj planini zabeleženo je istovremeno gotovo 1,1 milion noćenja – povećanje od 62,8 odsto.
Za razliku od Zlatibora u kojem su i broj poseta i broj noćenja u 2023. znatno povećani, Kopaonik je sa 151.181 dolazaka i 589.907 ostvarenih noćenja ostao praktično na prošlogodišnjem nivou.
Što se broja dolazaka tiče, na trećem mestu je Fruška Gora (93.688), ali po broju noćenja to mesto pripada Tari (258.185).
Sve popularniji među turistima koji vole planine su i Goč i Divčibare. S druge strane, drugu godinu zaredom u padu su Stara planina i Mokra gora.”, ističe Forbes!


(Ovaj broj se odnosi na broj poseta, ne na broj noćenja!)

Izvor:Forbes.rs

Ekspanzija Divčibara u poslednjih četiri godine je evdientna. Iako je ovo turističko mesto malo i i idalje u fazi razvoja, zahvaljujući blizini velikih gradova i želje da se zadrže prirodne lepote ono postaje sve popularnije i primamljivije turistima kako iz Srbije, tako i iz inostranstva!

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *