Utorak, 15.08.2023 | 09:51

MMF – Dokaz da mali festivali imaju budućnost

Tri dana, tri bine, 20 izvođača i 5000 posetilaca na 1000 metara nadmorske visine – ovako je u brojkama izgledalo do sada najuspešnije izdanje Mountain Music Festa, koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama. A evo šta je na to rekao Matija Tripković, jedan od organizatora i osnivača ovog festivala

„MMF od početka ima ideju da ponudi nešto drugačije na mapi festivala. Sada, kada festival doživljava svoje uspehe, ponosni smo na istrajnost i dokaz da popularni festivali mogu da se organizuju uz organski rast i bez masovne produkcije“, kaže Matija Tripković, direktor Mountain Music Festa.

Program na glavnoj festivalskoj bini prvog dana je kao gost iznenađenja otvorio BeGe Fank, nakon koga su za dobro raspoloženu publiku nastupile devojke iz benda Dolores. Više hiljada posetilaca nastavilo je da peva i pleše uz hitove rok grupe Bjesovi, kao Rundeka&Ekipe, dok je prvo veče festivala zatvorio sjajni MKDSL uz „Kluboslaviju“ i miksovani zvuk jugoslovenskog evergrina.

Drugi dan MMF-a nastupima na glavnoj bini obeležili su Zoster, Goblini, Rambo Amadeus, Kanda Kodža i Nebojša i Prti Bee Gee, dok su za sjajan elektronski zvuk na Vinil stejdžu bili zaduženi momci iz White City Soul-a, Dirty Hairy, DJ Chvare i Đorđije Stajkić. Najmlađa bina – Breza, u subotu je ugostila Milovana i prijatelje, Funkier Project, a drugi dan je na toj bini završen sjajnim nastupima Nevene Jeremić, Lutona i Šćepinih vragolija, koji su se pred kraj večeri ispred razigrane publike smenjivali za DJ pultom.
Osmo izdanje MMF-a završeno je u nedelju, 13. avgusta, kada su posetioci mogli da se opuste uz elektronski zvuk ploča koje su vrteli Peđa Radović i Velle.

Ono što je karakteristično za svaki MMF, pored sjajnog alternativnog zvuka, jeste i kvalitetan i raznovrstan celodnevni program za sve generacije. U okviru dobro poznatog ambijenta divčibarske Čudesne šume, više od 500 dece je učestvovalo u različitim radionicama na temu avanture i sporta, popularne nauke i umetnosti, koje su jedan od glavnih razloga zašto se posetioci najrazličitijih uzrasta redovno vraćaju na ovaj festival.

S obzirom na trend popunjenosti smeštajnih kapaciteta na Divčibarama za vreme Mountain Music Festa, i ove godine je za sve posetioce obezbeđen besplatan kamp u neposrednoj blizini festivala. Zahvaljujući meteorskoj kiši Perseida, koja se u noći između subote i nedelje mogla uočiti sa planine Maljen, divčibarski kamp se i ove godine za sve zaljubljenike u astronomiju pokazao kao najinteresantniji i najatraktivniji smeštaj.

„MMF je pokazatelj da mali festivali imaju budućnost i da je koncept butik događaja sve popularniji. Ove godine, festival je zabeležio rekordnu posećenot i popularnost, a ono što ja mogu da obećam je da MMF neće menjati svoju ideju i da će festival zadržati svoju intimnost“ zaključio je Matija.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *