Petak, 03.11.2023 | 09:58

Ponovo u vrhu! – Divčibare u top 5 planinskih centara

Dok mnogi kritikuju Divčibare, ističu sve mane i ono što nedostaje za potpuni užitak odmora, zvanični podaci pokazuju drugačije!

Naime, podaci Republičkog zavoda za statistiku govore da je broj noćenja turista u Srbiji znatno porastao. Tačnije, veći je za 3,3% u odnosu na septembar prošle godine, pa je tako registrovano 1,19 miliona noćenja dok je prošle godine taj broj iznosio 406.923.
I Divčibare imaju čime da se pohvale. Ponovo se nalaze u vrhu, a kako statistika kaže, one su u top 5 planinskih destinacija u zemlji.

Treba napomenuti da septembar nije mesec u špicu letnje ili zimske sezone kada po pravilu ima najviše turista, s toga ove brojke pokazuju sve veću zainteresovanost kako domaćih, tako i stranih turista.

Svi smo svesni da postoji „more“ problema koje je neophodno rešiti kako bi ovo turističko mesto doživelo svoj maksimalni potencijal. I nije da tapkamo u mestu, problemi su počeli da se rešavaju, ali za to je potrebno vreme.

Bilo kako bilo, ovo je svakako veliki uspeh kojim Valjevci treba da se ponose. I ne zaboravite, tek nas očekuje zimska sezona koja će, ako se ovaj trend nastavi, biti bolja nego prethodnih godina.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *