Petak, 08.09.2023 | 11:23

Rvači iz 25 zemalja na Divčibarama

Od 28.08. do 15.09 u hotelu „Crni Vrh“ na Divčibarama održava se „aklimatizacioni kamp“ uoči Svetskog prvenstva u rvanju u Beogradu. Kamp je u organizaciji Svetske Rvačke Federacije i u njemu učestvuje 25 zemalja i preko 150 sportista. Za sprovodjenje treninga zadužen je trostruki osvajač olimpijske medalje Kubanac Juan Luis Maren i dr Milorad Dokmanac, nacionalni selektor, dok je za tehničku organizaciju ispred Rvačkog Saveza Srbije zadužen Dušan Arsenijević potpredsednik regionalnog saveza i dugogodišnji član Rvačkog kluba „Mladost“ iz Valjeva. Koordinatori razvoja rvanja u Africi i Aziji Svetske rvačke federacije Vincent Aka iz Obale Slonovače i Olzhas Beisembayev iz Kazahstana ocenili su najvišim ocenama organizaciju i same uslove koje pružaju Divčibare i hotel „Crni Vrh“.

Povodom odžavanja ovog kampa, za portal hellodivčibare.com govorio je Dušan Arsenijević, član Rvačkog Saveza Srbije, čije saopštenje prenosimo u celosti.

„Ogromna je čast i odgovornost biti deo ovakve organizacije, imamo goste sa gotovo svih kontinenata. Mnogo uslova smo ispunili da bi do same realizacije ovako velikog medjunarodnog dogadjaja došlo, naravno veliku zahvalnost dugujemo lokalnoj samoupravi i Rvačkom Savezu Srbije. Uspeli smo da iskoordiniramo dolaske od Australije, Vijetnama, Ugande, Komorija do Ekvadora, Meksika… Svakako da mnogo znače prethodna iskustva Rvačkog Saveza Srbije, ali ovakav organizacioni izazov nismo imali. Svi su zadovoljni, što je najvažnije, i idemo dalje do Svetskog u Beogradu. Lično osećam veliko zadovoljstvo što je naše Valjevo i naša planina postalo centar sveta, ne samo za nas, nego za bukvalno ceo rvački i borilački svet.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *