Petak, 05.05.2023 | 11:16

Ski staze

Doživite nezaboravan skijaški doživljaj na prelepim ski stazama Divčibara! Ovo je savršeno mesto za sve ljubitelje zimskih sportova, sa brojnim stazama i vrhunskom opremom.
Na Divčibarama se postoje dve ski staze, koje se nalaze na visini od oko 1000m nadmorske visine. Staze su pogodne za sve nivoe skijaša, od početnika do iskusnih vozača, a prilagođene su i za snowboardere.
Ski staza Crni vrh
Nova staza nalazi se na severnoj strani Crnog vrha. Dužina staze je 850 metara. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 metara.
Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Izlazna stanica žičare nalazi se na nadmorskoj visini od 1091 metar . Radno vreme žičare je od 9 do 16 časova. Postoji sistem za veštačko osnežavanje staze.
Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima.

Ski staza Centar
Ski staza Centar nalazi se u neposrednoj blizini odmarališta „Crni vrh“, hotela Pepa i Divčibarskog zamka. Proteže se na severnim obroncima Crnog vrha u dužini od oko 600m. Visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 100m. Na stazi postoji ski lift vučnica (vučnа sаjlа sа tаnjirom koji se stаvljа između nogu), a kapacitet lifta je 700 skijaša na sat. Nagib staze odgovara srednjem kvalitetu skijaša. Posebna draž stazeCentar je pogled koji se pruža sa njenog vrha na vence planina Zapadne Srbije i koji mnoge skijaše ostavlja bez daha. U sunčanim danima na horizontu se vidi čak i planinski masiv Kopaonika. Posebnu zadovoljstvo pruža noćno skijanje na stazi koja je osvetljena od podnožja do vrha.

Staze za decu
Ski lift postoji kod hotela “Heba”, a za početnike tu je ski lift u blizini hotela “Maljen”. Kod odmarališta “Stevan Filipović” sa padina vrha Golubac ide treći divčibarski ski lift. Sva tri ski lifta postavljena su na blago nagnutom terenu, na livadama bez drveća i panjeva, idealno za decu i početnike u skijanju

Radno vreme žičare u martu je od 10:00 do 16:00 časova.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *