Sreda, 07.02.2024 | 10:01

Stiže 12 podzemnih kontejnera na Divčibare!

Prema rečima direktora JKP „Vidrak Valjevo“ , Dragutina Kuzmanivića, na Divčibarama će biti postavljeno 12 podzemnih kontejnera!

Ova investicija koštaće grad 10 miliona dinara, a sve u cilju unapređenja sistema upravljanja otpadom i zaštite životne sredine. Ovaj sistem predstavlja najefikasniji sistem za upravljanje otpadom, do 4 puta veći kapacitet za skladištenje u odnosu na konvencionalne kontejnere a zauzimaju manje površine na zemlji, što rezultira čistom urbanom sredinom. Pored toga, REC „Eko Tamnava“ izgradiće transfer stanicu na području Divčibara, pa će se tako rešiti problem odlaganja kabastog otpada, a grad Valjevo već je izdvojio parcelu za tu namenu.

Takođe, u planu za ovu godinu za Divčibare biće obezbeđena autofekalna cisterna koja će služiti za održavanje septičnih jama u ovoj mesnoj zajednici. Problem otpadnih voda i kanalizacije, najveći je problem Divčibara, a dok se radi na obezbeđivanju sredstava za ovu namenu, autofekalna cisterna olakšaće održavanje septičkih jama.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *