Ponedeljak, 01.01.2024 | 16:02

U Novu godinu bez problema sa strujom ali sa slabim pritiskom vode!

Novu 2024. rekordan broj turista odlučio je da dočeka upravo na Divčibarama! Zaista je prelepo videti toliko mladih, dece, porodica ali i najstarijih ljubitelja ovog dela planine Maljen.

Iako je novogodišnja noć za turiste najlepši doživljaj, za vlasnike apartmana, vila, hotela i restorana je to možda najstresnija noć u godini. To je vreme kada su kapaciteti popunjeni a preopterećenje infrastrukture Divčibara koja je u razvoju je ogromno!

Ipak, novogodišnju noć dočekali smo i ispratili bez nestanka struje na čemu možemo zahvaliti gradu Valjevu i novoizgrađenoj trafostanici koja je povezana ka Požezi a spajanje ka Mionici je u toku. Možda posao nije gotov do kraja ali ono što je završeno je bilo dovoljno za potrebe ovog turističkog mesta.

Asfaltiraju novi parking

Sa druge strane, problem sa snabdevanjem vode doneo je određene probleme. Naime u pojedinim delovima Divčibara prvog dana 2024. godine pritisak vode je znatno oslabljen, a strepi se i od potpunog nestanka vode. Prema rečima zaposlenih u JKP „Vodovod Valjevo“ radnici su izašli na teren kako bi videli da li je u pitanju kvar ili jednostavno prevelika potrošnja.

Važno je napomenuti da su radovi na izgradnji i proširenju vodovodne mreže Divčibara u toku, a institucije ističu da će , kada radovi budu konačno gotovi, problem sa snabdevanjem vodom biti upotpunosti rešen!

Једно реаговање на “U Novu godinu bez problema sa strujom ali sa slabim pritiskom vode!”

  1. Marko каже:

    A kada će se završiti?

    Nismo imali vode dan i po u naselju Stevan Filipović, gosti otišli kući…

    Pakao za nekog ko je novac investirao u Divčibare.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *