Ponedeljak, 23.10.2023 | 07:55

Uhvaćeni bahati motociklisti na Divčibarama

Kako portal hellodivcibare saznaje, juče je na Divčiarama sprovedena hitna akcija komunalne milicije u saradnji sa interventnom jedinicom policije PU Valjevo. Naime, grupa turista, vozila je motocikle kroz Bike park koji je predviđen samo za vožnju bicikli, i time umalo uništila gradsku imovinu.

Ova akcije trajala je nekoliko sati jer su turisti, videvši da policija dolazi, pobegli motorima kroz šumu. Pripadnici komunalne milicije i interventen jedinice rasporedili su se, a jedna ekipa čekala je na parkingu kod ski staze Crni vrh jer su se tamo nalazili automobili i prikolice kojim su ovi turisti prevezli svoje motocikle.

Nakon nekoliko sati, vlasnici motocikala su se pojavili na parkingu gde su legitimisani, a utvrđeno je da motorcikli nisu registrovani.

Ovim povodom kontaktirali smo Gradsku upravu, tačnije Vladimira Blagojevića, člana Gradskog veća koordinatora za Divčibare koji nam je potvrdio ovu informaciju i rekao da će od sada Grad Valjevo u saradnji sa policijom i komunalnom milicijom češće sprovoditi ovakve akcije kako se ne bi uništavala gradska imovina i kako bi se u ovom turističkom mestu sprečila nepropisna i bahata vožnja.

Podsetimo, nedavno izgrađeni Bike park nalazi se uz ski stazu Crni vrh i izgrađen je uz pomoć Ministarstva Turizma i omladine koji je za ovaj projekat izdvojio 11 miliona dok je Grad Valjevo obezbedio 3,5 i predstavlja jedinstvenu bike stazu u Srbiji.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *