Petak, 15.12.2023 | 09:36

Završno kopanje zbog povezivanja trafo stanice!

Godinama unazad Divčibare su imale problema sa napajanjem električnom energijom. Neretko se dešavalo da celo mesto ostane bez struje i to u špicu sezone. Upravo zbog toga u poslednjih 3 godine najviše pažnje posvećeno je infrastrukturnim problemima, između ostalog i ovom.

U toku ove godine izgrađena je trafo stanica čija izgradnja je koštala oko 2 miliona evra, a zatim je povezana sa čvorištem ka Požezi. Čak iako ova trafo stanica nije bila povezana ka Mionici, bilo je dovoljno da struja na Divčibarama bude stabilnija.

Međutim, u decembru se počeli novi radovi, pa će se tako nova trafo stanica povezati sa čvorištem i u Osećenici u dužini od 6km. Ovi radovi vršiće se podzemno a polagaće se 35kV kabal .
Izvođač radova na ovoj elektro mreži je PC Tel a rok završetak radova je godinu dana, mada kako nezvanično saznajemo ako vremenski uslovi budu išli na ruku kraj radova može se očekivati sredinom naredne godine. Nakon što se nova trafo stanica poveže i sa čvorištem u Osečenica, Divčibare će konačno upotpunosti rešiti višedeceniskiji problem sa napajanjem električnom energijom.

Једно реаговање на “Završno kopanje zbog povezivanja trafo stanice!”

  1. Divcibarac каже:

    Hvala Bogu i gradskoj upravi

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *